Доступність посилання

ТОП новини

США, як і раніше, не відмовляються від гегемонії – Рогозін


США, розміщуючи нові елементи системи протиракетної оборони на кораблях, показують, що не відмовляються від своєї гегемонії у всьому світі.

Про це заявив Постійний представник Росії при НАТО Дмитро Рогозін в ефірі одного з телеканалів.

«Принаймні, якщо ці кораблі плаватимуть на Близькому Сході, в Середземному морі, або деінде ще, поряд з берегами Північної Кореї, це означає, що, по суті справи, плани розвитку протиракетної оборони США – це фактично плани з постійної військової американської присутності в усіх точках світу. І це говорить про те, що ніхто у Вашингтоні, навіть при новій демократичній адміністрації Барака Обами, не збирається відмовлятися від планів гегемонії США у всьому світі», – сказав Рогозін.

Він відзначив, що «не дуже підтримує захоплення», яке чує від російських експертів з приводу заяв Президента США.

Президент США Барак Обама повідомив сьогодні, що Сполучені Штати скорегували плани розміщення елементів ПРО в Європі.

Замість розміщення радара в Чехії і ракет-перехоплювачів в Польщі, США мають намір розміщувати елементи протиракетної оборони на кораблях.

Тим часом президент Росії Дмитро Медведєв вітав раніше в четвер перегляд Сполученими Штатами планів створення ПРО в Європі.

Медведєв заявив, що Вашингтон продемонстрував «відповідальний підхід» до проблеми ПРО і зазначив, що Росія готова до співпраці зі США в цьому питанні.

Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен назвав рішення США «позитивним кроком», який зміцнить європейську безпеку.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що зміна планів Вашингтона не поставить під загрозу безпеку його країни.

Глава чеського уряду Ян Фішер зауважив, що між його країною та США зберігаються тісні союзницькі взаємини.
XS
SM
MD
LG