Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко призначив голів Київської і Кіровоградської ОДА


Президент Віктор Ющенко своїми указами призначив Віктора Вакараша головою Київської обласної державної адміністрації, а Володимира Мовчана головою Кіровоградської.

52-річний Вакараш після призначення колишньої голови Київської області Віри Ульянченко на чоло Секретаріату Президента виконував обов’язки керівника ОДА.

А в Кіровоградській області попереднього голову Василя Моцного Президент звільнив після інциденту з убивством людини в цій області за участі народного депутата від БЮТ Віктора Лозінського та прокурора і начальника райвідділу міліції Голованівського району Кіровоградщини.

Раніше Віктор Ющенко пропонував Кабінетові Міністрів кандидатуру Вакараша, однак уряд її не затвердив. Натомість Кабмін пропонував Президентові призначити головою Київської обласної державної адміністрації, зокрема, мера Українки (Київська область) Павла Козирева.

Міністр Кабінету Міністрів Петро Крупко в відповідь на нинішні укази заявив, що ці призначення суперечить законодавству. За словами міністра, які наводить агентство «Українські новини», ці кандидатури Президент не узгодив із урядом, і Кабінет Міністрів не давав на них згоди.
XS
SM
MD
LG