Доступність посилання

ТОП новини

США продовжать мирити ізраїльтян і палестинців


Спецпосланець Сполучених Штатів на Близькому Сході Джордж Мітчелл не досяг прориву цього тижня в черговому колі «човникової дипломатії» США між Ізраїлем і палестинцями, але Державний департамент наполягає, що цей процес буде продовжено.

Як сказав у п’ятницю речник Держдепартаменту Іян Келлі, адміністрація президента Барака Обами сподівалася на прорив у перебігу нинішньої поїздки спеціального посланця на Близький Схід, але виявить терплячість і далі залучатиметься до близькосхідного мирного процесу.

За словами речника, на нинішній момент Барак Обама не має планів влаштовувати зустріч на найвищому рівні прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу і президента Палестинської національної адміністрації Махмуда Аббаса, коли наступного тижня обидва будуть у США на сесії Генеральної асамблеї ООН.

Головною перешкодою для зусиль США є категорична незгода нинішньої влади Ізраїлю з вимогою зупинити нове житлове будівництво в єврейських поселеннях на палестинських теренах, що є головною передумовою палестинців для поновлення мирних переговорів.
XS
SM
MD
LG