Доступність посилання

ТОП новини

Ульянченко розповіла про умови, за яких Ющенко відкличе позов до КСУ


Президент України Віктор Ющенко відкличе подання до Конституційного Суду, якщо Верховна Рада внесе зміни до нової редакції закону про вибори глави держави.

Про це заявила глава Секретаріату Президента Віра Ульянченко в ефірі телеканалу ICTV в неділю.

«Верховна Рада абсолютно спроможна зібратися і внести зміни до вже існуючого закону про вибори, оскільки тільки лінивий не говорить про проблеми окремих статей цього закону», – зазначила вона.

Ульянченко наголосила, що Президент відкликав би своє подання до Конституційного Суду, «якщо б це все було зроблене у залі Верховної Ради і воно задовольнило би повністю всі позиції, про які говорив Президент, і ці позиції не йшли б у розріз з Конституцією».

Вона підкреслила, що «Президент жодного разу не сказав про скасування всього закону про вибори».

«У законі є багато позитивного. Але там є певні статті, які абсолютно не відповідають міжнародним нормам, які не гарантують права і обов’язки громадян, які суперечать Конституції і саме до цих статей Президент мав претензії», – зазначила Ульянченко.

Вона заявила, що можливе скасування Конституційним Судом окремих норм нової редакції закону після початку передвиборчої кампанії «не вплине на виборчий процес, і про це вже декілька разів говорили і представники ЦВК».
XS
SM
MD
LG