Доступність посилання

ТОП новини

Черкаський «Азот» відкликав позов проти приватизації Одеського припортового


Підприємство «Азот» із Черкас у понеділок відкликало позов із оскарженням законності проведення конкурсу з продажу майже ста відсотків акцій Одеського припортового заводу, повідомив цього ж дня підприємець Олександр Ярославський.

Він є президентом групи DCH, до складу якої входить «Азот», і мажоритарним акціонером цього підприємства.

Як заявив Ярославський українським агентствам, він зацікавлений узяти участь у цьому приватизаційному конкурсі.

Згаданий позов «Азот», великий виробник мінеральних добрив, подав до Київського окружного адміністративного суду минулого тижня. Тоді ж цей суд на забезпечення позову тимчасово заборонив здійснювати продаж Одеського припортового заводу.

Так само минулого тижня цей же суд зупиняв приватизацію ОПЗ на забезпечення іншого позову, колишньої голови Фонду державного майна Валентини Семенюк-Самсоненко.

Тоді ж Президент Віктор Ющенко своїм указом зупинив чинність розпорядження уряду про перелік об’єктів, які можуть бути приватизовані, в частині, що стосується Одеського припортового заводу. На думку голови держави, приватизація цього підприємства не відповідає інтересам державної безпеки, а відтак порушує Конституцію. Президент також оскаржив цей пункт урядового розпорядження в Конституційному Суді.

У понеділок у Фонді держмайна повідомили, що продовжували приймати заявки на участь у конкурсі. Напередодні ФДМУ заявив, що, за висновком Міністерства юстиції, президентський указ не зупиняє приватизації.

Рішення суду про зупинку приватизації в ФДМ не коментували.
XS
SM
MD
LG