Доступність посилання

ТОП новини

Українська компанія робитиме паспорти для Інтерполу


Генеральний секретар Інтерполу Роналд Нобл повідомив у понеділок, що для розробки і виробництва перших в історії електронних паспортів для працівників цієї всесвітньої правоохоронної організації обраний український Консорціум «ЄДАПС».

За його словами, нові документи мають дозволити працівникам Міжнародної організації кримінальної поліції швидше і легше перетинати кордони в гонитві за злочинцями, а також встановити всесвітній стандарт безпечного подорожнього документа, який буде надто важко підробити, в нинішній час, коли використання терористами підроблених паспортів становить найпершу загрозу для безпеки людей у всьому світі.

Паспорти працівників Інтерполу матимуть цілу низку засобів захисту, серед яких, наприклад, лазерне гравіювання, електронну мікросхему, голографічні, мікрографічні й оптичні елементи захисту.

Для розробки і виготовлення цих паспортів Консорціум «ЄДАПС» об’єднає зусилля ще 20 компаній із 12 країн.

Інтерпол почав співпрацю з українським консорціумом іще на початку року, коли йому замовили розробити прототип паспорта працівника Інтерполу.

Консорціум «ЄДАПС» виготовляє, серед іншого, документи високого рівня захисту, зокрема, українські закордонні паспорти чи посвідчення водія, а також виконує низку проектів для закордонних замовників.
XS
SM
MD
LG