Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко обіцяє не допустити непрозорої приватизації Одеського припортового


Президент заявив, що скасує всі кроки на «незаконну», за його словами, приватизацію Одеського припортового заводу, конкурс про яку планується на 28–29 вересня, якщо вона таки відбудеться.

Віктор Ющенко закликав інвесторів, які мають намір узяти участь у цій приватизації, «не брати участі в цьому шоу» і відкликати свої документи.

Як сказав Президент у вівторок у Нью-Йорку в інтерв’ю українським журналістам, треба дати можливість створити умови для «чесної» приватизації Одеського припортового заводу.

На думку Ющенка, «закулісні інтриги», які відбулися навколо заводу, свідчать, що уряд підготував його «непрозору і неконкурсну» приватизацію.

За словами Президента, на конкурсі для приватизації ОПЗ планують зупинити торги на певній наперед фіксованій сумі, яку він не хоче називати і яка становитиме 50 відсотків реальної вартості заводу.

Ющенко додав, що процес приватизації Одеського припортового заводу – це «шоу», яке нагадує йому першу приватизацію «Криворіжсталі», яку потім скасували.

Голова держави також вважає, що, крім рішень судів, які заборонили проведення цього конкурсу, існує ще один важливий чинник, який необхідно враховувати, – що уряд не виконав вимогу громадськості й не провів екологічну експертизу, тож сьогодні в одеситів немає гарантій, які забезпечувала держава щодо екології об’єкту.

Раніше в вівторок у Києві Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко висловила переконання, що приватизація Одеського припортового заводу відбудеться прозоро і в визначений термін.

Віктор Ющенко тривалий час блокує приватизацію цього хімічного підприємства, яке в деяких галузях є монополістом, стверджуючи, що в передбаченому урядом вигляді його продаж становитиме загрозу національній безпеці України.
XS
SM
MD
LG