Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську припускають, що ринок «Слов’янський» могли підпалити


Причиною загоряння на ринку «Слов’янський» у Дніпропетровську міг стати зумисний підпал, заявила координатор Антирейдерського союзу в Дніпропетровській області Ірина Малоголовкіна.

Координатор громадської організації припустила, що земельну ділянку під ринком комусь було вигідно очистити для нової забудови.

«Слов’янський» ринок кане в Лету місяців на шість. А потім, через півроку, на місці «Слов’янки» виросте офісна будівля або готель, і тоді стане зрозуміліше, кому це було вигідно. Ринку тут вже не буде точно, оскільки протягом тривалого часу нікому не було цікаво навіть його узаконити», – сказала Ірина Малоголовкіна.

За її словами, згідно з офіційними документами, ринок не був узаконений, на тій території досі нібито розташовувався старий автовокзал.

Ще одна версія причин пожежі – помста. За словами Ірини Малоголовкіної, «усім відомо, що «Слов’янський ринок» контролювався народним депутатом Гарегіном Арутюновим, у якого, як у будь-якого великого бізнесмена, багато конкурентів і навіть ворогів».

Водночас координатор громадської організації висловила сумніви у тому, що міліція з’ясує справжні причини трагедії. За її словами, кримінальну справу, порушену за фактом пожежі на ринку, можуть закрити, кваліфікувавши пожежу як нещасний випадок.

Тим часом, версії підпалу не виключає й міліція. У неї кілька версій виникнення пожежі. Як зазначив заступник керівника міського управління внутрішніх справ Володимир Сідлецький, загоряння могло спричинити і коротке замикання.

22 вересня у Дніпропетровську в кіоску швидкого приготування їжі, виникла пожежа. Вогонь швидко поширився на територію торговельного комплексу «Слов’янський ринок». Унаслідок пожежі постраждали 9 людей, одна людина – у тяжкому стані Ринок вигорів вщент. Порушена кримінальна справа.
XS
SM
MD
LG