Доступність посилання

ТОП новини

Журналіст азербайджанської «Свободи» отримала престижну нагороду


Малагат Насібова, журналістка Радіо Азадліґ, азербайджанської служби Радіо Свобода, отримала престижну Премію пам’яті професора Турольфа Рафто за її «сміливу й непохитну боротьбу за вільну й незалежну пресу».

Малагат Насібова, яка також очолює одну з правозахисних організацій в Нахичеванській автономії Азербайджану, вже десять років незмінно критикує владу й рішуче відмовляється припинити боротьбу за свободу слова, повідомив норвезький Фонд за права людини імені Рафто, який присуджує премію.

Насібова, яка повідомляє про порушення з боку поліції проти звичайних громадян, про викрадення опозиціонерів і напади на журналістів, за відсутності інших незалежних інституцій стала фактично головним захисником прав місцевих мешканців, мовиться в прес-релізі.

Присуджуючи премію імені Рафто за 2009 рік Малагат Насібовій, Фонд імені Рафто має на меті одночасно і висвітлити діяльність несхильного борця за свободу слова і преси, і привернути увагу до становища в Азербайджані, країні-члені Ради Європи, яка дедалі більше порушує свої зобов’язання в галузі демократії і прав людини.

Фонд імені Рафто був створений у Норвегії після смерті норвезького правозахисника професора Турольфа Рафто в 1986 році на подяку за його тривалу працю на підтримку придушуваних і переслідуваних і для продовження його справи.

Премія його імені стала важливою міжнародною нагородою в галузі захисту прав людини. Із 23 нагороджених нею 4 по тому стали й лавреатами Нобелівської премії миру.
XS
SM
MD
LG