Доступність посилання

ТОП новини

Фонд держмайна очікує роз’яснень Мін’юсту про Одеський припортовий


Фонд державного майна в четвер отримав рішення суду за позовом компанії «ДніпроАзот» про тимчасове зупинення приватизаційного конкурсу і звернувся до Міністерства юстиції за роз’ясненнями щодо подальших дій, повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-секретаря Фонду Ніну Яворську.

Вона уточнила, що на момент отримання судової ухвали ще тривала обробка конкурсних заявок, а рішення про допуск претендентів до конкурсу на той час не ухвалювали.

У середу вдень адвокат «ДніпроАзоту» заявляв, що в канцелярії Фонду держмайна відмовилися особисто прийняти в представника кур’єрської служби і зареєструвати листа з рішенням суду, і його довелося при свідках кинути у скриньку для пошти в вестибулі Фонду.

Того ж дня вранці у Фонді держмайна знову заявили, що наразі юридичних перешкод для проведення конкурсу немає.

У вівторок Окружний адміністративний суд Києва зупинив проведення конкурсу з продажу понад 99,5 відсотка акцій Одеського припортового заводу на забезпечення позову «ДніпроАзоту» проти законності цієї приватизації. За словами адвоката «ДніпроАзоту», представник Фонду держмайна брав участь у цьому вівторковому засіданні, але відмовився отримати копію рішення суду.

Минулого тижня Президент Віктор Ющенко видав указ, який, на його думку, мав би зупинити приватизацію підприємства. Тоді в Фонді держмайна заявили, що, за висновком Міністерства юстиції, указ про скасування пункту постанови уряду про перелік об’єктів для приватизації, в якому йшлося про Одеський припортовий, не може зупинити цієї приватизації, бо наявність чи відсутність підприємства в такому переліку нічого не змінює.

У Президента вважають, що приватизація Одеського припортового заводу в тому вигляді, як її нині підготував Кабінет Міністрів, не тільки не вигідна українській державі, а й становить загрозу її безпеці. Зокрема, у Президента заявляють, що підприємство збираються продати на непрозорих і «неконкурсних» умовах за значно заниженою ціною.

Конкурс із продажу Одеського припортового заводу Фонд державного майна оголосив 15 липня цього року. Стартова ціна становить 4 мільярди гривень. Конкурс мав би відбутися 29 вересня.
XS
SM
MD
LG