Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв: Москва готова до нормальних відносин із Києвом


Президент Росії Дмитро Медведєв заявляє, що завдання полiтикiв України й Росії – вибудовувати двостороннi вiдносини, виходячи з «близькостi країн i народiв».

«Вважаю, що завдання керiвництва наших країн, завдання майбутнiх керiвникiв України, як i майбутнiх керiвникiв Росiї – зробити так, щоб цi вiдносини ґрунтувалися на взаємнiй вигодi та водночас на особливiй взаємнiй симпатiї, яка завжди iснувала й iснуватиме мiж нашими народами», – заявив Медведєв, виступаючи перед викладачами i студентами Пiттсбурзького унiверситету.

При цьому, за його словами, нинiшнiй Президент України Вiктор Ющенко не робить «достатнiх крокiв» для розвитку вiдносин iз Росiєю.
«Навпаки, цi вiдносини часто пiдмiнялися якимись схемами, розвивалися не за тим сценарiєм, який був би цiкавий народам», – сказав вiн.

Як заявив Медведєв, про це вiн написав у листi Вiктору Ющенку. «Я знаю, що Президент Ющенко зi мною не погодився», – зауважив російський президент. За його словами, Росiя готова докладати зусиль до того, щоб вiдносини з Україною були «конструктивними».

Президент Віктор Ющенко раніше закликав свого російського колегу активізувати українсько-російський діалог на найвищому рівні. За словами глави Української держави, свою готовність до діалогу з російським колегою протягом останнього року він підтверджував «щонайменше тричі», проте конструктивної реакції так і не отримав.
XS
SM
MD
LG