Доступність посилання

ТОП новини

Командувач військ в Афганістані попросив додатковий контингент


Командувач американських і міжнародних військ в Афганістані, генерал зі США Станлі МакКрістал подав голові Об’єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США адміралові Майклу Малленові та верховному командувачеві сил НАТО в Європі адміралові Джеймзу Ставрідісові рапорт із проханням надіслати до Афганістану додаткові війська, повідомив його речник.

Скільки саме додаткових військовослужбовців запросив МакКрістал, не повідомляють.

У суботу він повернувся до Кабула з Німеччини, де й зустрічався з чільними командувачами США і НАТО.

Раніше президент США Барак Обама наказав цього року послати до Афганістану додатково 21 тисячу американських військових.

Генерал Станлі МакКрістал є командувачем в Афганістані одночасно і Міжнародних сил сприяння безпеці (ISAF), і всіх контингентів США.

Багатонаціональні Міжнародні сили сприяння безпеці (ISAF), майже половину яких складають війська США і в яких беруть участь загалом 42 країни, перебувають в Афганістані за мандатом Ради безпеки ООН і під командуванням НАТО. Американські війська також беруть участь в Афганістані в окремій Операції «Тривала свобода» в складі коаліції під проводом США, що складається головно з американських і афганських урядових військ.
XS
SM
MD
LG