Доступність посилання

ТОП новини

Харківщина просить дозволу на шкідливі викиди в атмосферу


Харківщина просить надати їй дозвіл на викиди шкідливих речовин в атмосферу – щоб завершити роботи зі знищення непридатних до використання порохів з арсеналу в Лозовій. Про це повідомив на засіданні колегії облдержадміністрації заступник командира військової частини, де рік тому сталася пожежа і здетонували боєприпаси, Андрій Андрійченко.

Як повідомили Радіо Свобода в регіональному медіа-центрі Міноборони, у трикілометровій зоні навколо арсеналу військові продовжують збирати снаряди, що не розірвалися. Гільзи одразу віддають на утилізацію, решта боєприпасів – це близько 55 тонн – чекає на знищення. Для підривання на місці такої кількості снарядів військовим потрібен дозвіл на викиди шкідливих речовин в повітря, що надає Міністерство охорони навколишнього середовища.

Наразі, за словами заступника керівника військової частини, на артскладах залишається ще майже 5,5 тисячі тонн снарядів, половину з яких планується вивезти до кінця року.

Військові наполягають на ухваленні Кабінетом Міністрів «Програми ліквідації наслідків надзвичайної події на 61 арсеналі», у рамках якої мають бути виділені кошти.

Припинити практику виділення грошей наприкінці року закликало урядовців Головне управління економіки облдержадміністрації.

«Через обмеженість у часі і неможливість проведення частини робіт взимку, наслідки надзвичайної події залишаються неусуненими, а гроші як невикористані повертаються до державного бюджету», – заявив заступник керівника управління Сергій Авершин.

Зокрема, Лозовій вже довелося повернути більше 700 тисяч гривень, які Кабінет Міністрів виділив у грудні минулого року. Ця сума мала піти на асфальтування шляхопроводу, але зробити це в короткі терміни і в зимовий період було неможливо, заявляє прес-служба Харківської ОДА.
XS
SM
MD
LG