Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко заявляє про прогрес у підготовці Євро-2012


Президент Віктор Ющенко констатував прогрес у підготовці до проведення в Україні Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

«Спортивна частина програми реалізується на рівні, близькому до графіку. І це дає можливість експертам УЄФА констатувати, що Україна має той прогрес, який робить оптимістичні прогнози по фінальній частині Євро-2012, включаючи і проведення фінального матчу в місті Києві», – сказав глава держави на засіданні Координаційної ради з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Також, за словами Президента, прогресу досягли в підготовці готельної інфраструктури. «Тут оцінки УЄФА змінилися на краще. Ми, по суті, перейшли на інший режим відносин з УЄФА у даному питанні», – сказав Президент.

Водночас Віктор Ющенко вкотре наголосив, що багато проблем створює низький рівень фінансування Державної цільової програми з підготовки й проведення Євро-2012.

«Проблем немало, починаючи з того, що сама програма профінансована з бюджету на рівні 27%, а якщо взяти будівництво і реконструкцію доріг, то на 11%. Очевидно, це накладає непрості обставини, якщо ми говоримо про реалізацію плану підготовки до Євро», – сказав Президент.

Нещодавно Вiктор Ющенко заявляв, що не задоволений рiвнем фiнансування пiдготовки Євро-2012 i дорiкнув урядові неналежним виконанням закону про бюджет 2009 року щодо заходiв i об’єктiв Євро-2012.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG