Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» виплатив за єврооблігаціями тільки відсотки


«Нафтогаз України» виконав зобов’язання з виплати відсотків за євробондами, термін виплати за якими – 30 вересня 2009 року, повідомляє прес-служба компанії.

Цього ж дня, 30 вересня, минув і термін, коли «Нафтогаз» мав розрахуватися за самими єврооблігаціями, але компанія не повернула кредиторам їхніх грошей.

Ці цінні папери на суму 500 мільйонів доларів компанія випустила 5 років тому, а тепер хоче пролонгувати ще на 5 років. Рішення щодо реструктуризації має бути ухвалене 9 жовтня, під час зборів кредиторів.

У «Нафтогазі» заявляють, що переговори тривають успішно, і висловлюють оптимізм щодо зміни позиції компанії Corblow, яка до останнього часу наполягала на погашенні боргів по євробондах до 30 вересня. Тепер же, зазначає Радіо Свобода речник «Нафтогазу» Валентин Землянський, ця компанія вирішила голосувати за реструктуризацію облігацій.

«Єдиний, хто виступав проти – це компанія Corblow. Сьогодні ж вони сказали, що отримали купон по єврооблігаціях, тобто, виплату, і вони погоджуються на реструктуризацію облігацій. Ми чекаємо 9 жовтня зібрання тримачів облігацій. М’яч на їхній половині поля. Ми очікуємо їхніх заяв», – повідомив Валентин Землянський.
XS
SM
MD
LG