Доступність посилання

ТОП новини

Тримачі єврооблігацій «Нафтогазу» погодилися на умови реструктуризації


Група тримачів єврооблігацій «Нафтогазу України» після переговорів із представниками компанії про реструктуризацію позики на 500 мільйонів доларів із терміном погашення 30 вересня 2009 року погодилася на умови обміну єврооблігацій.

Про це йдеться в заяві компанії Corlblow, що представляє групу інвесторів. Як повідомляється, ініціативна група вважає, що запропоновані «Нафтогазом» умови реструктуризації поки що не є оптимальними для утримувачів, проте реально відображають поточну фінансову ситуацію в компанії. А виплата «Нафтогазом» відсотків за євробондами свідчить про бажання компанії виконати зобов’язання перед кредиторами, незважаючи на складні економічні умови, мовиться в повідомленні.

«І хоча група незадоволена простроченням платежу, вона усвідомлює бажання «Нафтогазу» розв’язати неприємну ситуацію з утримувачами облігацій шляхом надання суверенних гарантій», – йдеться в заяві Corlblow.

Також Corlblow, яка до останнього часу наполягала на погашенні боргів по євробондах до 30 вересня, вирішила більше не заперечувати проти реструктуризації заборгованості «Нафтогазу» і оголосила про намір на зборах 9 жовтня проголосувати за цю пропозицію.

30 вересня минув термін, коли компанія «Нафтогаз» мала розрахуватися за єврооблігаціями. Ці цінні папери на суму 500 мільйонів доларів компанія випустила 5 років тому, а нещодавно заявила про намір пролонгувати їх ще на 5 років.

Минулого місяця «Нафтогаз України» запропонував тримачам єврооблігацій обміняти їх на нові папери з державною гарантією і погашенням у 2014 році.
XS
SM
MD
LG