Доступність посилання

ТОП новини

Григорій Немиря: пік фінансово-економічної кризи в Україні подаланий


Віце-прем'єр-міністр із питань міжнародної і європейської інтеграції Григорій Немиря вважає, що пік фінансово-економічної кризи в Україні вже подолано. Про це сказано в повідомленні його прес-служби.

«Найважчі часи для України вже позаду», – сказав він, виступаючи з доповіддю про стан української економіки під час семінару «Криза, оздоровлення й структурні реформи в країнах Європи й Центральної Азії з перехідною економікою» в рамках щорічних зборів управляючих Міжнародного валютного фонду й Світового банку, що проходять цього разу в Туреччині.

При цьому віце-прем'єр України наголосив, що криза дала змогу українській економіці витягти кілька основних уроків.

Першим із них він назвав необхідність підтримувати реалістичний обмінний курс і важливість стримування інфляції.

«Країни, де був установлений змінний обмінний курс, понесли значно менші збитки від фінансової кризи», – сказав Немиря.

Необхідність проведення структурних реформ він назвав другим уроком кризи, а третім – необхідність подальшого розвитку процесів європейської інтеграції.

«У часи кризи нам потрібно більше Європи в Україні», – підкреслив віце-прем'єр, маючи на увазі, що Україна потребує фінансової підтримки з боку Європейського Союзу.

Немиря зазначив, що зі свого боку Україна вже зробила кілька кроків у цьому напрямку, зокрема, вона веде переговори про створення зони вільної торгівлі з ЄС, про приєднання до європейського енергетичного співтовариства, та переговори в транспортній сфері й інших галузях.

Він також зауважив, що криза дає можливість Україні стати більш сильною державою.
XS
SM
MD
LG