Доступність посилання

ТОП новини

Делегація Вселенського Патріархату зустрілася з головами українських Церков


Члени спеціальної делегації Константинопольського Патріархату до України зустрілися в Києві з керівниками українських православних Церков – Української Православної Церкви (що в єднанні з Московським Патріархатом) Митрополитом Володимиром, Української Православної Церкви – Київського Патріархату Патріархом Філаретом, а також Української Автокефальної Православної Церкви Митрополитом Мефодієм, повідомляють прес-служби цих Церков.

Делегація, зокрема, заявила, що мета їхнього перебування в Україні, яке закінчується сьогодні, – сприяти подоланню церковних розколів. При цьому вони наголосили, що Вселенський Патріархат не чинитиме з цього огляду односторонніх дій.

Як повідомив минулого тижня сайт «Релігійно-інформаційна служба України» з посиланням на представника Вселенського Патріархату, Священний Синод Константинопольського Патріархату вирішив послати спеціальну комісію для детальнішого вивчення ситуації в Україні після нещодавнього звернення Української Автокефальної Православної Церкви до Вселенського Патріарха Варфоломія I з проханням допомогти подолати церковний розкол в Україні, а також прийняти УАПЦ до своєї юрисдикції на правах автономії.

УАПЦ і УПЦ-КП вважаються в православному світі «неканонічними», на відміну від УПЦ (МП), яка перебуває в юрисдикції Російської Православної Церкви (Московського Патріархату) на правах автономії. Бажане для УАПЦ входження до Вселенського Патріархату надало б канонічності і їй.
XS
SM
MD
LG