Доступність посилання

ТОП новини

Рада хоче підвищити соцстандарти за рахунок скорочення зарплат чиновникам


Верховна Рада має намір зобов’язати Кабінет Міністрів розробити й подати до парламенту проект змін до держбюджету на 2009 рік, що передбачає підвищення витрат на соціальні стандарти за рахунок скорочення удвічі зарплат вищих чиновників.

За відповідний проект постанови у першому читанні проголосували 316 депутатів при мінімально необхідних 226.

Документ пропонує зобов’язати уряд передбачити в змінах до держбюджету скорочення зарплат Президента, голови Верховної Ради, Прем’єр-міністра, віце-прем’єрів, депутатів, керівного складу Ради національної безпеки й оборони, Секретаріату Президента, Державного управління справами, апарату парламенту, секретаріату Кабміну, міністрів, керівників інших центральних органів виконавчої влади та їхніх заступників.

Крім цього, пропонується скоротити зарплати головам обласних державних адміністрацій, працівникам Національного банку, керівникам і заступникам керівників судів, органів прокуратури.

Водночас заступник мiнiстра фінансів Володимир Матвійчик заявив, що йдеться про не бiльше нiж 4 тисячі чиновників, яких торкнеться скорочення.

«Це буде не більше нiж 4 тисячі осiб, i це абсолютно не є джерелом фінансування 100-мiльярдних виплат, якi пропонуються на соцiальнi потреби», – заявив вiн.

Цю заяву автор проекту постанови Ганна Герман назвала «вiдвертою дурістю».

Пiд час обговорення проекту постанови вирішили доручити профiльному комiтету допрацювати цей документ для ухвалення його в цiлому.
Раніше парламент ухвалив у першому читанні законопроект, в якому передбачається збільшення соціальних стандартів.
XS
SM
MD
LG