Доступність посилання

ТОП новини

УНП відкликає двох своїх депутатів зі складу коаліції


Депутати фракцiї «Наша Україна – Народна самооборона», члени Української народної партiї Ярослав Джоджик та Олександр Клименко виходять зi складу коаліції. Про це повiдомив лiдер УНП, член фракцiї НУНС Юрiй Костенко.

«Тема (роботи в коалiцiї) себе вичерпала. Спiвпраця не вийшла... Отже, де-факто коалiцiї не iснує. Де-юре має ще бути рiшення фракцiї щодо виходу з коалiцiї», – заявив Костенко.

Він нагадав, що УНП не входить до складу коалiцiї, а тiльки делегувала своїх двох депутатiв, щоб «Верховна Рада отримала легiтимний статус, i не вiдбулися позачерговi вибори, а уряд з цiєю легiтимною Верховною Радою мiг протидiяти фiнансовiй та економiчнiй кризi».

Водночас, за словами депутата, протягом всiєї роботи в коалiцiї УНП внесла низку базових пропозицiй стосовно полiтики уряду. Зокрема, щодо підтримки і розвитку малого підприємництва, села, енергетичної політики, орендної плати за базування Чорноморського флоту Росії в Криму. Однак Кабмін не взяв до уваги ці пропозиції, заявив голова УНП.

«Ці приклади свідчать про те, що нас бачили тільки як свого роду політичну ширму для того, щоб уряд займався популізмом у своїй підготовці до виборів», – сказав Костенко.

Парламентська коаліція вважається повноважною за умови входження до неї щонайменше 226 депутатів.

Водночас передбачено, що коаліцію створюють цілі фракції в повному складі, а не окремі депутати. Таким чином, попри оголошення УНП уся фракція НУНС продовжує вважатися частиною коаліції.
XS
SM
MD
LG