Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Польща розпочинають детальну підготовку до Євро-2012


 Директор турніру Євро-2012 УЄФА Мартін Каллен, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс та керівник Місцевого організаційного комітету «УЄФА. Євро-2012» в Україні Маркіян Лубківський (зліва направо) під час брифінгу в Києві, 7 жовтня 2009 р.
Директор турніру Євро-2012 УЄФА Мартін Каллен, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс та керівник Місцевого організаційного комітету «УЄФА. Євро-2012» в Україні Маркіян Лубківський (зліва направо) під час брифінгу в Києві, 7 жовтня 2009 р.

Київ – Україна і Польща розпочали детальну підготовку інфраструктури міст, які прийматимуть Євро-2012; обидві держави вкладаються у календар, а схема проведення Чемпіонату – по чотири міста в Україні і Польщі – на сьогодні залишається незмінною. Про це нині повідомили директор Євро-2012 Мартін Каллен, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс і керівник Оргкомітету Маркіян Лубківський. Їхня зустріч із журналістами відбулась одразу по закінченні семінару для міст-кандидатів.

Допоки журналісти спілкувались із командою дирекції Євро-2012, українські й польські команди закінчували останній урок у рамках семінару: відробляли з фахівцями правила поведінки у натовпі, просто поруч із Будинком футболу. Адже, за словами директора Євро-2012 Мартіна Каллена, проведення футбольного чемпіонату Європи для організаторів можна порівняти з роботою у бойових умовах. І найважливіше при цьому – створити ефективну управлінську команду, зазначає Каллен.

«Ми маємо чітку зрозумілу картину того, чого ми очікуємо від міст, які прийматимуть чемпіонат 2012 року, – каже він. – Семінар продемонстрував, по-перше, командну гру українців і поляків. По-друге, вміння швидко реагувати на проблеми, що виникають у перебігу підготовки і, по-третє, реальне бажання кваліфіковано і якісно вирішувати їх. Отже, команда працює, хоча на неї попереду чекає великий обсяг роботи».

Учасники семінару не бояться ані реальної щоденної праці, ані тих надзвичайних обставин, які можуть виникнути у момент підготовки й проведення турніру, розповів керівник Оргкомітету Маркіян Лубківський. І запропонував журналістам розв’язати одне із завдань, підготовлених для учасників семінару.

«Умовно кажучи, матч розпочнеться о шостій годині вечора, – говорить пан Лубківський. – Команда А вже прибула на стадіон, іде розминка, команда Б стоїть у пробці на київському бульварі Лесі Українки. Чітка прив’язка до конкретної ситуації. Ваші дії? Вам потрібно запропонувати алгоритм подальших дій, як реагувати?»

І учасники семінару, і журналісти зреагували правильно: треба не панікувати і терміново звернутись до спеціальних груп, які працюватимуть на Чемпіонаті. До груп увійдуть представники міністерств внутрішніх справ, надзвичайних ситуацій і медики, зазначив Маркіян Лубківський.

Міста готуються до грудневого засідання УЄФА


А президент Федерації футболу України Григорій Суркіс повідомив ЗМІ, що команди міст разом із європейськими експертами готують до грудневого засідання УЄФА детальний бізнес-план із міської інфраструктури.

Ідеться, серед іншого, про розміщення учасників і гостей, про місця і роботу фан-зон, налагодження комунікацій та інформаційного обміну між містами та оргкомітетом Чемпіонату. Власне, на думку членів оргкомітету, саме ці нескладні, на перший погляд, завдання і є тією базою, на основі якої складається успіх проведення всієї футбольної першості.

Наскільки успішні господарі турніру Євро-2012, стане зрозумілим після відповідного засідання виконкому УЄФА в його штаб-квартирі у Швейцарії 10-11 грудня.

(Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG