Доступність посилання

ТОП новини

Президент Польщі підписав Лісабонський договір


На церемонії у Варшаві, за участі голови Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу та інших чільних представників ЄС, президент Польщі Лех Качинський підписав Лісабонський договір про реформу керівних структур Європейського союзу.

До підписання документа Лех Качинський заявив, що Європейський союз повинен залишитися відкритим для інших країн, зокрема, для України та Грузії.

Чехія – єдина країна ЄС, яка поки що не довела до завершення ратифікацію Лісабонського договору.

Президент Чехії Вацлав Клаус заявив у п’ятницю, що його країна має домовитися про виняток із Лісабонського договору Євросоюзу, який захистив би її від можливих вимог повернути конфісковану по Другій світовій війні власність і захистив би суверенність чеської судової системи.

Клаус – єдиний голова держави-члена ЄС, який публічно відмовляється підписувати документ про ратифікацію Лісабонського договору, що має на меті спростити принципи функціонування Євросоюзу і реформувати його структуру в бік більшої централізації.

Попри це, прем’єр-міністр Чехії Ян Фішер висловлює сподівання, що його країна довершить ратифікацію Лісабонського договору до кінця цього року.

В Ірландії, яка з другої спроби схвалила Договір на референдумі минулого тижня після того, як провалила його минулого року, ратифікація в парламенті залишається формальністю.
XS
SM
MD
LG