Доступність посилання

ТОП новини

Клінтон: ядерна зброя Пакистану в безпеці попри напад на штаб армії


Державний секретар США Гілларі Клінтон заявила, що напад на штаб армії Пакистану свідчить про дедалі більшу «загрозу» цій країні з боку повстанців.

Але, виступаючи в неділю в Лондоні, вона заявила, що Вашингтон упевнений: уряд і армія Пакистану тримають свій ядерний арсенал під контролем.

Раніше в неділю пакистанські військові повідомили, що бійці загону спецпризначення в ніч на неділю захопили єдиного живого нападника на приміщення штабу пакистанської армії і звільнили заручників, яких ті захопили в суботу.

Таким чином 22 години протистояння в місті Равалпінді, де розташований штаб армії Пакистану, закінчилися звільненням 39 заручників, затриманням одного нападника і загибеллю загалом 19 людей.

Троє заручників, двоє військових і четверо нападників загинули під час операції звільнення, ще шестеро військових і четверо нападників – на самому початку бою, коли невідомі в військових одностроях із боєм прорвалися в суботу до приміщення штабу і взяли в заручники понад 40 осіб.

Відповідальності за напад узяв на себе ісламістський рух «Талібан».

Напад стався якраз у час, коли армія готується до великого наступу проти пакистанських талібів у їхній твердині, Південному Вазиристані на кордоні з Афганістаном.
XS
SM
MD
LG