Доступність посилання

ТОП новини

У центрі Дніпропетровська вибухнув газ. Є жертва


У центральній частині Дніпропетровська близько 9:00 пролунав вибух. За попередніми даними, на вулиці Харківській вибухнула газова труба.

У результаті вибуху одна людина загинула – випадковий перехожий, який проходив вулицею.

На місці аварії працюють рятувальники. Пожежники ліквідують загоряння. Територія, де пролунав вибух оточена. На місце події виїхало керівництво дніпропетровського міського управління міліції.

Інших подробиць аварії наразі невідомо.

13 жовтня 2007 року в Дніпропетровську в будинку на вулиці Мандриківській стався вибух газу. Тоді загинули 23 особи, 400 людей визнали потерпілими. За два роки після трагедії винуватців так і не назвали.

12 серпня Апеляційний суд Дніпропетровської області виніс рішення про амністію колишнього гендиректора ВАТ «Дніпрогаз» Ігоря Іванкова, його першого заступника Максима Сорокіна і головного інженера Сергія Бачуріна, яких раніше звинувачували у службовому недбальстві, що призвело до вибуху в житловому будинку в Дніпропетровську й загибелі людей.

Підставою для амністії було те, що такий злочин є злочином середньої тяжкості й у підсудних є неповнолітні діти.

Наразі потерпілі оскаржують цю постанову у Верховному Суді України і збираються звернутись до Європейського суду з прав людини.
XS
SM
MD
LG