Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко прибув з офіційним візитом до Бельгії


Президент України Віктор Ющенко разом з дружиною Катериною Ющенко прибув з офіційним візитом до Королівства Бельгія.

В історії двосторонніх відносин це – перший офіційний візит Глави Української держави до цієї країни, мовиться у повідомленні прес-служби Президента України.

До складу української делегації також увійшли Міністр закордонних справ Петро Порошенко, заступник Глави Секретаріату Президента Андрій Гончарук, Голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж та Представник України при Європейських співтовариствах Андрій Веселовський.

Під час дводенного візиту заплановано зустрічі Ющенка з королем Бельгії Альбертом II, прем'єр-міністром Бельгії Германом ван Ромпеєм, головою Сенату цієї країни Арманом де Деккером і головою Палати представників Патриком Дювалем.

Віктор Ющенко також зустрінеться із президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу й новообраним президентом Європейського парламенту Єжи Бузеком.

З керівниками європейських інституцій Віктор Ющенко планує обговорити актуальні питання взаємин між Україною та ЄС, зокрема, щодо стану підготовки угоди про асоціацію, подальшого прогресу у впровадженні безвізового режиму між Україною та ЄС та питання підготовки до 13 саміту Україна-ЄС, поглиблення секторального співробітництва, в тому числі в енергетичній сфері.

Глава Української держави візьме також участь у церемонії відкриття меморіальної дошки на честь Надзвичайної дипломатичної місії України у Бельгії та Нідерландах (1919 – 1923 рр.).

У січні Віктор Ющенко відвідав Бельгію із дводенним робочим візитом.
XS
SM
MD
LG