Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко розраховує на пiдписання базового документа з ЄС в грудні


Президент Віктор Ющенко сподівається за підсумками саміту Україна-ЄС в грудні підписати документ, який давав би аналіз здійсненій роботі на переговорах щодо Угоди про асоціацію. Про це він заявив сьогодні у Брюсселі після зустрічі з Президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу.

«Саміт повинен бути результативним. Безумовно, повинен бути базовий документ, і ми його підпишемо», – сказав Ющенко.

Глава держави повiдомив, що дав доручення мiнiстровi закордонних справ Петрові Порошенку, щоб за пiвтора мiсяця, якi лишилися до самiту, був пiдготовлений проект документа.

За словами Ющенка, в пiдсумковому документi обов’язково має бути вiдображений пункт про вiзову полiтику.

Раніше Президент Ющенко заявляв, що розраховує на підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом до кінця року, визначивши це завданням номер один для української дипломатії.

При цьому Президент зазначив, що підписання угоди про створення зони вільної торгівлі з ЄС може статися через декілька місяців після підписання Угоди про асоціацію.

Україна і ЄС розпочали переговори про нову базову угоду 5 березня 2007 року, а переговори про створення зони вільної торгівлі – 18 лютого 2008 року. На саміті Україна-ЄС 9 вересня минулого року вирішили, що нова угода носитиме назву Угоди про асоціацію і включатиме в себе створення зони вільної торгівлі.
XS
SM
MD
LG