Доступність посилання

ТОП новини

Україна посилює охорону кордону через спалах чуми свиней у Росії


Українськi прикордонники посилюють контроль на кордоні, щоб не допустити поширення на територію країни вірусу африканської чуми свиней, спалах якої зафіксували в Росії, зокрема в сусiднiх з Україною областях.

Як повiдомляє прес-служба Державної прикордонної служби України, у пунктах пропуску здiйснюватиметься спiльний прикордонно-митний контроль усiх транспортних засобiв, якi прямують на територiю України з Росії.

Крiм того, з 18 жовтня буде обмежений пропуск транспортних засобiв через мiсцевi пропускнi пункти: транспорт, за винятком рейсових автобусiв, прямуватиме в найближчi пункти пропуску для мiжнародного i мiждержавного сполучення для проходження митного, ветеринарного й iнших видiв контролю.

Передбачено також посилення оглядової роботи в залiзничних пунктах пропуску, де всi пасажирськi вагони перевiрятимуть оглядовi групи, до складу яких увiйдуть представники Державного департаменту ветеринарної медицини.

У прикордонних районах i населених пунктах, розмiщених безпосередньо бiля держкордону, посилять контроль за дотриманням режиму перетинання держкордону з метою перекриття можливих шляхiв перемiщення через кордон диких i свiйських тварин, а також контрабанди м’яса та м’ясопродуктiв.

Вірус африканської чуми свиней безпечний для людини, проте завдає великих економічних збитків, оскільки всіх інфікованих тварин доводиться забивати.
XS
SM
MD
LG