Доступність посилання

ТОП новини

З’їзд УНП висунув Костенка кандидатом на посаду Президента


Українська народна партія висунула кандидатом на посаду Президента України лідера партії Юрія Костенка.

Таке рішення ухвалили сьогодні на з’їзді партії у Києві.

«Українська народна партія висуває кандидатом на посаду Президента України свого лідера Юрія Костенка – безкомпромісного захисника національних пріоритетів, особистість, незаплямовану жодним корупційним скандалом», а також «пропонує країні ідею економічного націоналізму – як єдиний можливий шлях виходу з кризи», – наголошено в заяві XІ позачергового з’їзду УНП.

«Сутність ідеї економічного націоналізму – «Роби українське! Купуй українське! Захищай українське!», – йдеться в заяві УНП.

«Стратегія економічного націоналізму – це єдиний порятунок для української держави», – вважають у партії. Водночас, УНП «не вірить, що подолати кризу можна кредитами МВФ, що добробут держави може забезпечити ліберальна економіка, і що гарантією безпеки України може стати Росія».

Юрій Костенко висловив упевненість, що близько 40 відсотків громадян України на сьогодні підтримують праві погляди його партії.

«Враховуючи, що близько 40% людей сьогодні ще не знають, за кого проголосують, то можна сказати, що кандидат від УНП, який сповідує праву ідею, ... може здобути підтримку населення», – сказав він.

Водночас, виступаючи перед делегатами з’їзду, член УНП, уповноважений представник Президента України з питань міжнародної енергетичної безпеки Богдан Соколовський повідомив, що Львівська організація партії ухвалила рішення про підтримку на виборах кандидатури нинішнього Президента Віктора Ющенка.

Юрій Костенко балотувався на посаду глави держави на виборах у 1999 році, проте тоді за нього проголосували 2,17 відсотка виборців.
XS
SM
MD
LG