Доступність посилання

ТОП новини

Словаччина тимчасово закрила пункт пропуску «Убля» на кордонi з Україною


Словаччина тимчасово закрила міжнародний автомобільний пункт пропуску «Убля» (з українського боку «Малий Березний», Закарпатська облпсть) у зв'язку з епідемією грипу.

За повідомленням Держприкордонслужби України, словацька сторона офіційно повідомила українську про те, що в неділю з восьмої ранку тимчасово припиняє роботу пункт пропуску «Убля». Раніше на цьому пункті словацька сторона ввела обмеження для українців, котрі перетинають кордон у пішому порядку і на мотоциклах.

У Держприкордонслужбі зазначили, що всього на українсько-словацькому кордоні працюють чотири міжнародних автомобільних пункти пропуску. Наразі один із них («Убля») повністю закрито, другий – «Вельке Слеменце» напроти пункту пропуску «Малі Селменці» – діє з обмеженням для пішоходів, а два функціонують у нормальному режимі.

За даними Міністерства охорони здоров'я, число померлих від наслідків грипу і ГРВІ в Україні зросло до 144 осіб.

Від початку епідемії в країні на грип і ГРВІ захворіли 936 тисяч 804 людини, зокрема протягом останньої доби 65 тисяч 813 осіб. Епідемічний поріг перевищено у 15 областях країни, наблизилися до епідпорогу 11 регіонів.

У повідомленні МОЗ не йдеться про кількість випадків захворювання на грип A/H1N1. Напередодні Міністерство охорони здоров'я повідомляло про 32 випадки «свинячого грипу» і 14 підтверджених смертей від нього.
XS
SM
MD
LG