Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко заявляє, що політики високого рівня можуть сприймати її як «бомжа»


Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко допускає, що деякі політики, у тому числі й високого рівня, можуть сприймати її як «бомжа», оскільки вона жодного разу в житті не жила на державній дачі.

Про це вона заявила сьогодні на брифінгу журналістам, коментуючи недавню заяву Президента Віктора Ющенка.

«Можливо, і виглядає «бомжем» Прем'єр-міністр, який жодного разу в своєму житті не заселився ні на одну державну дачу. Хоча я маю право це згідно із законом, але я принципово цього не роблю. І в той час, коли і Віктор Ющенко, і Віктор Янукович, і Микола Азаров, і можу всіх їх назвати поіменно, будучи в опозиції або при владі, позаймали по тисячі квадратних метрів державні дачі і живуть за державні кошти, я жодного разу на дачу не оселялася. Тому, можливо, я для них і виглядаю «бомжем» або нерівною людиною», – сказала Юлія Тимошенко.

Крім того, вона зазначила, що була здивована, коли в декларації про доходи Президента України побачила інформацію про покупку нової ділянки землі. «Я була здивована, коли в декларації Президента побачила придбану землю – 13 гектарів – в Безрадичах під Києвом… Але я теж думаю, що я, можливо, поряд з Президентом і виглядаю «бомжем», тому що я жодної ділянки державної землі не поцупила, поки працюю Прем'єр-міністром. Тому, може, так… так і є, так доведеться і жити», – з посмішкою заявила Юлія Тимошенко.

Президент Віктор Ющенко задекларував 1,04 мільйона гривень доходів у 2008 році, тоді як Тимошенко – 386,2 тисяч гривень.

Президент задекларував у своїй власності будинок площею 656,7 квадратних метра і квартиру площею 371,9 квадратних метра, крім того, у Президента є земельна ділянка площею 131,385 тисяч квадратних метрів.

Тоді як у Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, згідно з оприлюдненою декларацією, немає ніякої нерухомості, земельних ділянок, автомобілів і акцій.
XS
SM
MD
LG