Доступність посилання

ТОП новини

Рішення Ради ЄС «підвішує» нормалізацію відносин – МЗС Білорусі


Рішення Ради Європейського Союзу про продовження і одночасне заморожування візових санкцій стосовно посадовців Білорусі «підвішує» комплексну нормалізацію відносин між Білоруссю і ЄС.

Таку думку висловив речник Міністерства закордонних справ Білорусі Андрій Попов, коментуючи висновки Ради ЄС щодо Білорусі.

«З жалем доводиться констатувати, що чергове «підвішування» процесу комплексної нормалізації двосторонніх відносин, обмежувальні заходи, що, як і раніше, застосовуються Євросоюзом до нашої країни, розходяться з нинішньою логікою діалогу Білорусь – ЄС, несуть на собі відбиток «подвійних стандартів» і не дозволяють вийти на рівень співпраці, який повною мірою відповідав би інтересам обох сторін», – сказав Попов.

Водночас, за його словами, висновки певною мірою відображають тенденцію, що намітилася, до нормалізації відносин між Білоруссю та ЄС.

«Це, зокрема, підтверджується заявленою готовністю Євросоюзу до розвитку договірно-правової бази з нашою країною і наміром почати переговори про спрощення візового режиму для громадян Республіки Білорусь», – заявив прес-секретар.

Вчора Європейський Союз продовжив до жовтня наступного року призупинення санкцій проти низки керівників Білорусі. У рішенні ЄС мовиться, що санкції поки що не скасовані повністю – через недостатньо активні політичні реформи в Білорусі.

У заяві Євросоюзу, однак, висловлюється сподівання на подальшу співпрацю з Мінськом.

Заборону на в’їзд до країн ЄС для білоруського президента Олександра Лукашенка та низки високопосадовців запровадили в 2006 році. Минулого року дія заборони була призупинена.

XS
SM
MD
LG