Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ і НУНС вимагають завтра розглянути зміни до закону про вибори


Фракції БЮТ та блоку «Наша Україна – Народна самооборона» закликають парламент завтра розглянути законопроект щодо внесення змін до закону про вибори Президента. Із відповідною вимогою сьогодні на засіданні Погоджувальної ради виступили представники цих двох фракцій.

Зокрема, перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем’якін зауважив, що президентська виборча компанія вже розпочалась, Конституційний Суд вже давно виніс рішення стосовно раніше ухвалених змін до закону про вибори глави держави. «Я хотів би попросити вас (голову парламенту Володимира Литвина) із середи, з кінця дня перенести цей законопроект... поставити і прискорити його розгляд і розглянути його як першочерговий у вівторок (1 грудня)», – сказав депутат.

За словами заступника лідера фракції НУНС Олександра Третьякова, незважаючи на те, що виборча кампанія йде повним ходом, досі незрозуміло, за якими принципами проводити ці вибори глави держави. Більше того, наголосив Третьяков, якщо зміни до виборчого закону не будуть внесені, то проведення виборів «може бути поставлено під загрозу».

Крім того, представники фракцій БЮТ і НУНС закликають прискорити повторний розгляд у парламенті вето Президента до закону про виділення одного мільярда гривень на боротьбу з грипом.

20 жовтня Конституційний Суд за поданням глави держави визнав такими, що не відповідають Основному Закону, шість положень закону «Про вибори Президента України» у редакції, ухваленій Верховною Радою 21 серпня цього року.
XS
SM
MD
LG