Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України вітає набуття чинності Лісабонським договором


В Україні переконані, що набуття чинності Лісабонським договором та його подальша імплементація відкривають нові можливості у процесі подальшої розбудови Єдиної Європи. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ з приводу набуття чинності Лісабонським договором про реформу ЄС.

«Сподіваємося, що зміцнілий ЄС зможе продовжити процес розширення, кінцевою метою якого є об’єднання всіх європейських країн, які чітко задекларували свої євроінтеграційні прагнення», – мовиться в заяві.

У МЗС заявляють, що Україна поділяє цінності, на яких ґрунтується Європейський Союз – повага до людської гідності, свободи, демократії, рівності, верховенства права та прав людини.

«Успішне завершення процесу ратифікації Лісабонського договору відкриває шлях для реалізації масштабних інституційних реформ ЄС. Сподіваємося, що вони підвищать ефективність функціонування Союзу, забезпечать здатність ЄС говорити «єдиним голосом» на міжнародній арені», – йдеться у заяві.

Крім того, в МЗС назвали символічним той факт, що саміт «Україна-ЄС», який відбудеться 4 грудня у Києві, стане першою подією високого рівня за участю ЄС після набуття чинності Лісабонським договором. У Міністерстві закордонних справ розраховують, що його результати сприятимуть поступовій інтеграції Української держави до ЄС.

Сьогодні, 1 грудня офіційно набув чинності Лісабонський договір про реформу принципів функціонування Європейського Союзу.
XS
SM
MD
LG