Доступність посилання

ТОП новини

Путін звинувачує Грузію в «стиранні пам’яті» про спільне радянське минуле


Прем’єр-міністр Росії пропонує збудувати в російській столиці пам’ятник воїнам «Великої вітчизняної війни», який напередодні демонтували в грузинському місті Кутаїсі.

«На думку наших фахівців, цей пам’ятник становить художню цінність. Але справа, звичайно, не в цьому. Це чергова спроба стерти з пам’яті народів колишнього Радянського Союзу пам’ять про спільне минуле, зокрема, й героїчне минуле. У зв’язку з цим вважаю за можливе відтворити цей пам’ятник у столиці колись єдиної держави, в Москві», – заявив Володимир Путін на засіданні президії російського уряду, яке транслювалося на російському телебаченні.

У Грузії в місті Кутаїсі в суботу підірвали майже 50-метрову бетонну стелу, частину «Меморіалу слави», яка була в поганому стані. При цьому під час підриву через порушення правил безпеки загинули двоє перехожих, іще кілька людей травмовані.

Головну частину меморіалу, постать вершника на коні, після реставрації встановлять в іншому місці. А там, де стояв старий меморіал, мають збудувати нове приміщення грузинського парламенту, який вирішив працювати по черзі в Тбілісі й Кутаїсі, двох найбільших містах країни.
XS
SM
MD
LG