Доступність посилання

ТОП новини

Wіzz Aіr «шокована» «непрофесійним» рішенням «Укртатнафти» припинити постачання пального


Авіакомпанія Wіzz Aіr у зв’язку з заявою компанії «Укртатнафта», що та припиняє постачати їй пальне і заправляти її літаки, наголосила, що виступає «за чесну конкуренцію й ведення бізнесу та категорично проти введення в оману громадськості про події, що відбуваються».

Як заявили в відповідь у керівництві компанії «Візз Ейр Україна», там «надзвичайно розчаровані» рішенням одного з її бізнес-партнерів публічно виступити з заявою, що припиняє її обслуговування, ґрунтуючись на «спотвореній інформації» і «безпідставних звинуваченнях», які з’явилися в засобах інформації.

«Це безпрецедентний крок, і ми шоковані такою непрофесійною поведінкою», – заявляє «Візз Ейр Україна» про дії «Укртатнафти».

Як заявила член ради директорів «Візз Ейр Україна» Наталія Казмер, скандал навколо інциденту, що стався 18 грудня в лондонському аеропорті Лутон, роздмухується у зв’язку з «розвитком і посиленням позицій Wіzz Aіr, яка становить серйозну конкуренцію деяким місцевим перевізникам».

Вона заявила, що ніхто 18 грудня не застосовував силу до пасажирів під час висадки з літака, а повітряне судно не вилітало за іншим маршрутом, а поліція зафіксувала, що один із пасажирів, який чинив опір, перебував у нетверезому стані.

Раніше в четвер компанія «Укртатнафта» (Кременчуцький нафтопереробний завод, Полтавська область) заявила, що припинила відвантаження авіапалива й заправлення літаків групи компаній Wizz Air.

За її повідомленням, таке рішення зумовлене «неприпустимою і неадекватною» поведінкою працівників авіакомпанії Wizz Air стосовно пасажирів в аеропорті Лутон (Лондон).

«Укртатнафта» заявила про свою «принципову громадянську позицію» й висловила «протест проти невмотивовано агресивних дій компанії Wizz Air стосовно власних пасажирів».

За попередніми повідомленнями деяких засобів інформації, коли авіакомпанія Wizz Air без попередження скасувала 18 грудня рейс із Лондона до Києва, пасажири відмовилися залишити літак, після чого бортпровідники спробували змусити їх залишити борт і викликали поліцію.

Повідомляли також про схожі скасування інших рейсів авіакомпанії з закордонних аеропортів до України.

Авіакомпанія відкидає звинувачення і пояснює скасування і затримки рейсів несприятливими погодними умовами. Крім того, у Wizz Air заявили, що всі пасажири рейсів, які затрималися, отримали необхідне обслуговування і їм будуть компенсовані витрати на готель та інші непередбачені витрати, що виникли в цій ситуації.

Незалежних даних про справжній перебіг подій навколо скасованих рейсів «Wizz Air Україна» немає.
XS
SM
MD
LG