Доступність посилання

ТОП новини

Таджикистан запроваджує цензуру напередодні виборів


У Таджикистані напередодні парламентських виборів влада вимагає від інтернет-провайдерів заблокувати сайти, відомі критикою президента країни і тих, що вважаються майданчиком для вільної від цензури дискусії.

«За вказівкою уряду доступ до деяких ресурсів, зокрема до centrasia.ru, був заблокований», – повідомив у понеділок черговий служби підтримки компанії Telecomm Technology.

Крім centrasia.ru, де публікуються матеріали різних сайтів країн регіону і діє популярний немодерований форум, був заблокований доступ до ресурсу ariana.su. Цей сайт публікує матеріали про родину президента Таджикистану Емомалі Рахмона.

У Таджикистані 28 лютого відбудуться чергові парламентські вибори, на яких, як очікують експерти, партія влади – Народно-демократична, очолювана президентом Рахмоном, збереже абсолютну більшість у парламенті.

Захід досі не визнавав такими, що відповідають стандартам демократії, жодні вибори в Таджикистані.

У цій країні практично всі видання, які дозволяли собі критику влади, закриті за податкові та інші порушення.

Практику блокування небажаних сайтів таджицька влада застосовувала напередодні президентських виборів 2006 року: за місяць до голосування провайдерам також була дана вказівка заблокувати доступ. Після виборів сайти знову стали доступні.
XS
SM
MD
LG