Доступність посилання

ТОП новини

Політичне майбутнє Віктора Ющенка


Президент Віктор Ющенко перед заявою про результати першого туру президентських виборів, Київ, 20 січня 2010 року
Президент Віктор Ющенко перед заявою про результати першого туру президентських виборів, Київ, 20 січня 2010 року

Київ – Президент України Віктор Ющенко визнає результати першого туру президентських виборів і заявляє, що залишається в політиці. Про це він повідомив журналістам у заяві за підсумками першого туру президентських виборів. На думку політологів, попри низький рейтинг, Віктора Ющенка ще зарано списувати з політичної арени України.

«Я йду, щоб повернутися!» – заявив у квітні 2001 року Віктор Ющенко з трибуни Верховної Ради, яка перед тим звільнила його з посади Прем’єр-міністра. І дійсно, за рік він провів у парламент найбільшу фракцію «Наша Україна», а згодом став і Президентом України.

Після невдалих президентських виборів Віктор Ющенко все ж зазначив, що не має морального права полишити політичне життя. Він повідомив, що Україна має вільні вибори, але має належного вибору.

За словами Президента, для обох кандидатів національні, європейські демократичні цінності є по суті чужими, не зрозумілими і дуже далекими. Отже, він не бачить принципової різниці між обома претендентами на посаду глави держави.

Віктор Ющенко наголосив, що виконав свої демократичні зобов’язання на посаді Президента України, але зобов’язання національні і державні не дають йому морального права полишити політичне життя України.

Політологи не списують Віктора Ющенка з політичного життя

Політолог Володимир Лупацій вважає, що Віктор Ющенко має достатньо шансів залишитися в політичному житті України. А до закінчення президентських виборів має реальні важелі впливу на ситуацію.

А політолог Ігор Когут зазначає, що Віктор Ющенко має достатньо досвіду, щоб або створити свій фонд, або політичну партія для участі в майбутніх виборах.

У разі створення політичної сили на найближчих виборах Віктору Ющенку знову доведеться конкурувати з нинішнім Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко. На прес-конференції вона не оминула увагою Президента України і закликала його виборців голосувати за себе. Юлія Тимошенко повідомила, що підтримувала Віктора Ющенка в 2004-му, 2006-му, 2007-му та 2008 роках. І зробила все, щоб Україна набула шанс у 2004 році побудувати європейські правила, цінності і закони на своїй багатостраждальній землі.

Багато експертів як в Україні, так і за кордоном, збігаються на думці, що спільні закиди на адресу одне одного зашкодили політичній репутації обох лідерів України: Віктора Ющенка, чия президентська кар’єра добігла кінця, і Юлії Тимошенко, яка ще за цю посаду бореться.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG