Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ прийде на позачергову сесію, але не голосуватиме за відставку Луценка


Фракцiя блоку Юлії Тимошенко вiзьме участь у позачерговiй сесiї Верховної Ради в четвер, 28 сiчня, повiдомив депутат фракцiї Андрiй Портнов.

Водночас, як заявив бютівець Сергій Міщенко, його фракція не має наміру підтримувати звільнення міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. «Звичайно не будемо підтримувати (звільнення Луценка). Це право Партії регіонів збирати сесію, ми прийдемо, але ми голосувати не будемо», – сказав Міщенко.

Партiя регiонiв зiбрала понад 150 пiдписiв та iнiцiювала проведення позачергової сесiї парламенту 28 січня. На цій сесії планують розглянути проект постанови, в якому пропонується звільнити Юрія Луценка з посади міністра внутрішніх справ.

Цей документ на розгляд парламенту вніс перший віце-спікер Олександр Лавринович. У пояснювальній записці проекту постанови мовиться, що необхідність розгляду парламентом звільнення Луценка спричинена систематичним порушенням ним чинного законодавства про вибори, кількаразовими спробами втрутитися у виборчий процес під час виборів Президента.

Крім того, на позачерговій сесії пропонується розглянути i ухвалити рiшення про внесення змiн до закону про вибори Президента стосовно забезпечення роботи виборчих комiсiй.
XS
SM
MD
LG