Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ прийде на позачергову сесію, але не голосуватиме за відставку Луценка


Фракція Блоку Юлії Тимошенко візьме участь у позачерговій сесії Верховної Ради в четвер, 28 січня, заявив депутат фракції Андрій Портнов. Водночас, як зазначив вже б'ютівець Сергій Міщенко, БЮТ не має наміру підтримувати звільнення міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. «Звичайно, не будемо підтримувати (звільнення Луценка). Це право Партії регіонів збирати сесію, ми прийдемо, але ми голосувати не будемо», – сказав Міщенко.

Партія регіонів зібрала понад 150 підписів та ініціювала проведення позачергової сесії парламенту 28 січня. На цій сесії планують розглянути проект постанови, в якому пропонується звільнити Юрія Луценка з посади міністра внутрішніх справ.

Цей документ на розгляд парламенту вніс перший віце-спікер Олександр Лавринович. У пояснювальній записці проекту постанови мовиться, що необхідність розгляду парламентом звільнення Луценка спричинена систематичним порушенням ним чинного законодавства про вибори, кількаразовими спробами втрутитися у виборчий процес під час виборів Президента.

Крім того, на позачерговій сесії пропонується розглянути і ухвалити рішення про внесення змін до закону про вибори Президента стосовно забезпечення роботи виборчих комісій.

********
Учора міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що співробітники міліції затримали 22 осіб за непокору під час силових дій, що відбувалися в поліграфічному комбінаті «Україна», на якому друкуються виборчі бюлетені.

За його словами, 18 із них представилися помічниками й охоронцями народних депутатів, ще двоє – співробітниками охорони поліграфкомбінату. Луценко зазначив, що затриманим висунули обвинувачення в непокорі міліції і справу передали до суду.

Розповідаючи про події, які передували блокуванню роботи підприємства, міністр заявив, що кілька днів тому заступник міністра фінансів представив нового директора поліграфкомбінату, а після цього депутати Партії регіонів заявили про спроби фальсифікації при виготовленні бюлетенів.

У минулі вихідні, розповів міністр, група депутатів, використовуючи свої зв’язки, проникла на територію підприємства і фактично блокувала роботу новопризначеного директора. Луценко повідомив, що в понеділок близько 6:00 по лінії 102 до міліції надійшло повідомлення від представника підприємства про те, що невідомі особи перешкоджають роботі поліграфкомбінату – 20 людей заблокували вхід.

«У цьому випадку ми вбачаємо грубе використання депутатського імунітету для захоплення приміщення та блокування роботи підприємства», – сказав Луценко.

22 січня депутат від Партії регіонів Василь Грицак заявив про нібито плани прем’єра Юлії Тимошенко зірвати проведення другого туру виборів Президента шляхом зміни керівництва поліграфкомбінату «Україна».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG