Доступність посилання

ТОП новини

Пірати можуть використати судно Asіan Glory з 10 українцями на борту як свою базу – ЗМІ


Пірати ведуть в Індійський океан автомобілевоз Asіan Glory, на борту якого 10 українців, повідомив «5 канал» з посиланням на інформацію редактора видання «Морской бюллетень-Совфрахт» Михайла Войтенка.

Войтенко допускає, що терористи хочуть використати Asіan Glory як піратську базу або намагаються змусити судновласника виплатити необхідний викуп.

«Як мені відомо, це перший випадок, щоб пірати виводили таке судно в Індійський океан. Вони виводять судна в океан як свої бази, але це, як правило, рибальські судна. Щоб вони виводили таке судно в Індійський океан – ось це дуже дивно і тривожно», – сказав Михайло Войтенко в коментарі «5 каналу».

Редактор «Совфрахт» припустив, що пірати вивели Asіan Glory в океан «не так з метою використати його як піратську базу, як з метою чинити додатковий вплив на судновласника». «Можливо, вони спробують там влаштувати демонстрацію – взяти частину автомобілів і викинути», – сказав він.

За інформацією Михайла Войтенка, всі кораблі в регіоні попереджені про небезпеку.

2 січня 2009 в Індійському океані за 600 миль від узбережжя Сомалі сталося захоплення судна Asіan Glory, під прапором Великої Британії, компанія-оператор Zodіac Marіtіme Agencіes Ltd (Лондон). До складу змішаного екіпажу (загалом 25 осіб) входять 10 громадян України, 8 громадян Болгарії, 5 – Індії, 2 – Румунії.

Корабель перевозив понад 2 тисячі автомобілів корейського виробництва.
XS
SM
MD
LG