Доступність посилання

ТОП новини

Рада сьогодні працюватиме до розгляду всіх поправок до закону про вибори


Верховна Рада України працюватиме сьогодні доти, доки не закінчить розглядати усі поправки до закону про вибори Президента України. Про це на позачерговому засіданні парламенту голова Верховної Ради Володимир Литвин.

До закону подані 232 поправки.

Під час засідання депутати з фракції БЮТ зверталися до спікера з проханням оголосити перерву, однак він відмовився це зробити.
Коментуючи цю відмову, член фракції «Наша Україна – Народна самооборона» Юрій Кармазін наголосив, що голова парламенту порушує кодекс законів про працю, і таке ставлення до депутатів «є тортурами».

Крім того, після розгляду поправок до статті 28 закону, якою передбачається, що для проведення засідання виборчих комісій не потрібен кворум, бютівці вимагали від Литвина перепідтвердити повторним голосуванням схвалення цього положення в першому читанні. Спікер відмовився це зробити.

Сьогодні на позачерговому засіданні Верховна Рада за ініціативи Партії регіонів розглядає у другому читанні проект закону про внесення змін до закону «Про вибори Президента України» (щодо організації роботи виборчих комісій).

Цей законопроект парламент ухвалив у першому читанні 28 січня. Документом пропонується встановити, що виборчі комісії мають право проводити засідання навіть за відсутності кворуму.

Проти ухвалення цих змін виступає фракція БЮТ.
XS
SM
MD
LG