Доступність посилання

ТОП новини

Генерал Геннадій Москаль покинув Крим


Генерал Геннадій Москаль
Генерал Геннадій Москаль

Сімферополь – Генерал-лейтенант міліції Геннадій Москаль подав у відставку з посади начальника Головного управління МВС України в Криму, яку обіймав з кінця серпня минулого року, і днями покинув Крим. Про це повідомив відділ громадських зв’язків кримської міліції. Тимчасово очолюватиме кримський главк Євген Бідашко, який досі був першим заступником генерала Москаля і начальником Управління боротьби з організованою злочинністю. Наказ про це підписав перший заступник міністра внутрішніх справ України Михайло Клюєв.

Геннадій Москаль повідомив, що написав заяву про звільнення у зв’язку з тим, що Президент Віктор Ющенко 2 лютого зупинив дію урядового рішення про його призначення до Криму і зробив з цього приводу подання до Конституційного суду. За словами генерала, Президент Ющенко «має на нього зуб» і грає на боці регіоналів та криміналітету.

У Партії регіонів, яка в Криму є партією влади, називають усунення Геннадія Москаля з посади начальника кримської міліції «торжеством демократії».

«Епоха брехні закінчується, повертається повага до демократії, законів, норм Конституції», – мовиться у заяві заступника голови Партії регіонів Василя Джарти, який є партійним куратором Криму. За його словами, Москаль так і не зміг «довести жодне зі своїх голослівних звинувачень на адресу Партії регіонів», – цитує Василя Джарти прес-служба кримської організації Партії регіонів.

Генерала Москаля чекають назад до Криму

Відомо, що Геннадій Москаль залишається народним депутатом України від блоку НУНС і входить до групи «Народна самооборона», яка найбільш близька до Юлії Тимошенко. Очевидно, що його доля залежатиме від результатів президентських виборів. Разом з тим, місцеві експерти переконані, що Геннадій Москаль повернеться до Криму уже найближчим часом, щоб готуватися до місцевих виборів, які мають відбутися навесні нинішнього року.

Найімовірніше, що він очолить список його персонального блоку на виборах до Верховної Ради Криму – в автономії він залишається досить відомим і популярним політиком. А поки що експерти прогнозують погіршення криміногенної ситуації в автономії. Не виключено, на їхню думку, що новий начальник кримської міліції Євген Бідашко не зможе перешкодити можливим виборчим маніпуляціям і фальсифікаціям з боку регіоналів, як цього очікував від Геннадія Москаля БЮТ.
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG