Доступність посилання

ТОП новини

Голова ЦВК сподiвається, що результати виборiв не оскаржуватимуть


«Я сподiваюся, що результати, якi ми встановимо, будуть визнанi i не будуть оскарженi в судi, i що цю традицiю (заперечування результатiв виборiв), яка простежується, буде порушено», – заявив Володимир Шаповал пiсля оголошення попереднiх результатiв голосування в середу.

«У мене немає жодних пiдстав сумнiватися у якостi роботи i ЦВК, i територiальних та дiльничних виборчих комiсiй. Переважна бiльшiсть, а я не хочу говорити про окремi персоналiї, працювали сумлiнно та заслужили на подяку», – сказав голова Центральної виборчої комiсiї.

При цьому, коментуючи заяви прибiчникiв кандидата в Президенти Юлiї Тимошенко про масовi порушення пiд час виборiв, Шаповал заявив, що це «одна з форм полiтичної боротьби», i попросив не перевищувати значення можливих порушень.

При цьому вiн послався на висновок мiжнародних спостерiгачiв про хiд виборiв Президента України.

Вiдповiдаючи на запитання про те, коли ЦВК може оголосити офiцiйнi результати виборiв, Шаповал наголосив, що Центрвиборчком виконає всi вимоги, передбаченi законом, й оголосить результати у встановленi законом термiни. Зокрема, ЦВК прийме та обробить протоколи з мокрою печаткою всiх 225 округiв, а також дочекається завершення розгляду всiх судових справ.

Наразi ЦВК прийняла вже 85 протоколiв окружкомiв iз мокрими печатками, й очiкується, що до кiнця дня їх кiлькiсть досягне 170, сказав Шаповал.

БЮТ напередодні заявив про свiй намiр оскаржити в судах результати голосування на президентських виборах на окремих дiльницях у деяких областях.
XS
SM
MD
LG