Доступність посилання

ТОП новини

Російський Google пропонує подорож через Сибір


Прага – Чи ви колись мріяли про подорож Транссибірською магістраллю у Росії, але не мали такої можливості та й часу (цілий тиждень на поїздку)? Google пропонує такий шанс. Для цього не треба покидати власного дому – інтернет-компанія відкрила сайт, на якому розміщено 150 годин зйомок вздовж найдовшої залізниці світу.

Транссибірська магістраль починається у Москві і простягається на 9 тисяч кілометрів до Владивостока на Тихоокеанському узбережжі.

Костянтин Кузьмін, директор із питань маркетингу представництва компанії Google у Росії, зазначає, що новий проект віртуальної подорожі дає можливість користувачам із усього світу відкрити для себе маловідомі куточки Росії.

«Іноземці часто кажуть, що хотіли би проїхати через всю Росію. Це одна категорія. Але загалом ми це зробили для росіян, у яких зараз багато легких шляхів подорожувати за кордон, але насправді багато-хто навіть не знає, скільки в нас є красивих місць усередині Росії»¬, – говорить Кузьмін.

Проект розробили спільно з російською залізницею. З минулого тижня, відколи його запустили російською та англійською мовами, на сайт подорожі Транссибірською магістраллю завітали сотні тисяч відвідувачів.

Атмосферу віртуальної подорожі можна збагатити на вибір – або стуком коліс, або російської народною музикою, або ж аудіокнигою Льва Толстого «Війна і мир».

Якщо ж захочеться перепочити, то можна вийти на одній із зупинок, щоб оглянути місцеві цікавинки. Екскурсію проводить діджей Олена Абітаєва, яка не дасть нікому нудьгувати. Так, зокрема, в місті Улан-Уде вона покаже пам’ятник голові Леніна. «Розмір голови Володимира Ілліча Леніна – вісім метрів. Чому без кепки? Все дуже просто. 42 тонни бронзи важить ця скульптурна композиція. Таких кепок немає навіть у Москві», – пояснює екскурсовод

На сайті подорожі Транссибірською магістраллю також можна скористатися останніми новинками компанії Google, такими як інтерактивні карти. Таким чином Google хоче потіснити компанію Yandex, яка переважає на російському ринку.

Наразі проект подорожі через Сибір виявився настільки успішним, що компанія Google незабаром збирається запропонувати віртуальні поїздки іншими російськими регіонами.

  • Зображення 16x9

    Мар’яна Драч

    На Радіо Свобода – з 1996 року. Вела різні програми, серед яких «Україна і світ» та «Свобода сьогодні». Вивчала міжнародні відносини в Рузвельтському університеті в Чикаго і державне управління та економіку в Інституті державного управління і місцевого самоврядування (нині Академія) в Києві. Директор Української служби Радіо Свобода з травня 2013 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG