Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко відкликала свій позов щодо оскарження результатів виборів Президента


Кандидат на посаду Президента, Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко відкликала з Вищого адміністративного суду України свій позов до Центральної виборчої комісії щодо скасування результатів повторного голосування з виборів глави держави.

Про своє рішення вона заявила сьогодні в перебігу засідання ВАСУ, який другий день поспіль розглядав її позов.

«Саме тому, що Центральна виборча комісія в своїй бездіяльності, у своєму незвертанні уваги на аргументи і докази по суті і спотворила результати виборів в повному обсязі. І тому непростий підрахунок арифметичний голосів, ми сподівалися, буде розглянуто в суді», – сказала Юлія Тимошенко.

Вона зазначила, що вчора суд відмовився долучити докази щодо включення до Державного реєстру виборців людей, а також масового внесення до списків виборців померлих осіб.

«Фактично було відмовлено вивчати та досліджувати доказову базу, на якій ґрунтується позов, звівши функції ЦВК по підведенню результатів голосування до суто арифметичного підбиття підсумків без жодного підтвердження їх обґрунтованості. За таких обставин ми просто не бачимо сенсу продовжувати розгляд цієї справи. Враховуючи вище викладене, керуючись ч. 1 ст. 155 Кодексу адміністративного судочинства України та з огляду на небажання встановлення об’єктивної істини у справі, через формальний підхід до позову, ми відкликаємо подану заяву», – заявила Юлія Тимошенко.

Вже на брифінгу, після відкликання позову з Вищого адміністративного суду, Тимошенко заявила, що не має наміру оскаржувати результати виборів глави держави у Верховному Суді України.

За її словами, згідно із законом, розглядати справи стосовно оскарження результатів виборів може лише ВАСУ.

Прем'єр-міністр також заявила, що вона, «як і прості громадяни, не може довести істину у суді».

«Те, з чим стикається сьогодні кожен громадянин нашої держави, – неможливість захисти свої права в суді, так само і я, як кандидат у Президенти, зіткнулася саме з такою машиною, яка працює далеко не на засадах правосуддя», – сказала Тимошенко.

Вона заявила, що вчора Вищий адміністративний суд України відмовив у прямій трансляції засідання на радіо та телебаченні тому, що «не хотіли, щоб країна і світ бачили, які докази ми надавали, які документи ми пред’являли суду, які аргументи викладала наша сторона».

За словами Тимошенко, якщо б велась пряма трансляція засідання суду, кожному громадянинові було б зрозуміло, що «Янукович – не Президент України».

Представник Віктора Януковича у Вищому адміністративному суді України Олександр Лавринович у коментарі журналістам назвав рішення Юлії Тимошенко відмовитися від боротьби в суді політично правильним рішенням.

«Юлія Тимошенко пішла, не дочекавшись рішення, всі її звинувачення є неправдою. Вона пішла і залишила три крапки в головах своїх прихильників», – заявив представник Януковича.

За словами Лавриновича, рішення Тимошенко піти з зали суду унеможливлює продовження судового процесу.

Лавринович також вважає, що такий хід дозволяє лідерці БЮТ балотуватись на посаду Президента України через 5 років, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG