Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині підтопило понад 130 приватних садиб та будинків


Як повідомили в Головному управлінні МНС України в Дніпропетровській області, найбільші підтоплення через танення снігу та дощі у Дніпропетровську – 85 приватних садиб та будинків, а також у селі Самарському Петропавлівського району, де вода зайшла на подвір’я 37 приватних садиб, розмила частина дороги та підтопила міст через річку. Водою відрізані від центральної частини села ще 140 будинків.

За інформацією управління МНС, є загроза руйнування дамби ставка біля села Українське на Павлоградщині. Рятувальники облаштували обвідний канал для пропуску води зі ставка.

Протягом останньої доби рятувальники та комунальні служби на Дніпропетровщині відкачали воду з 19 подвір’їв приватних садиб та з семи житлових будинків.

У Дніпропетровську наразі нараховується 94 зони, яким загрожує підтоплення через різке танення снігу. Крім того, велика вода може принести регіону екологічне лихо: на території області зберігається близько 900 тонн непридатних пестицидів, які можуть потрапити у водами, зокрема, Дніпро.
XS
SM
MD
LG