Доступність посилання

ТОП новини

Новий Президент бачить Україну європейською позаблоковою державою


Президент Віктор Янукович виступає за рівноправні відносини України з Росією, Європейським Союзом, США. Про це він сказав, виступаючи з інавгураційною промовою у Верховній Раді.

«Будучи мостом між Сходом і Заходом, інтегральною частиною Європи й колишнього СРСР одночасно, Україна обере таку зовнішню політику, яка дасть змогу нашій державі одержати максимальний результат від розвитку рівноправних і взаємовигідних відносин з Російською Федерацією, Європейським Союзом, США й іншими державами, що впливають на розвиток ситуації у світі», – сказав Янукович.

За словами Януковича, він бачить Україну «європейською позаблоковою державою».

Президент заявив, що виклики, якi стоять перед мiжнародною спiльнотою, диктують потребу об’єднуватися в якомога ширшому форматi. «Людству, i Українi зокрема, необхiдний Європейський Союз у глобальному прочитаннi – я маю на увазi єдиний свiт як силу, здатну гарантувати планетi мирне спiвiснування рiзних цивiлiзацiй, енергетичну, екологiчну, продовольчу безпеку», – пояснив вiн.

Екс-Президент Віктор Ющенко прогнозував істотну зміну зовнішньополітичного курсу при президентстві лідера Партії регіонів Віктора Януковича.

Янукович у період передвиборної президентської кампанії висловлювався за участь України в Єдиному економічному просторі з Росією, Білоруссю й Казахстаном.
XS
SM
MD
LG