Доступність посилання

ТОП новини

Янукович перебуває з офiцiйним вiзитом у Москві


Президент України Вiктор Янукович прибув з офiцiйним одноденним вiзитом до Москви. Пiсля приземлення лiтака українського глави держави в урядовому аеропорту «Внуково-2», вiйськовий оркестр виконав гiмни Росiї та України, а потiм почесна варта пройшла маршем перед Януковичем.

Президента України зустрiчали заступник глави МЗС Росiї Григорiй Карасiн, а також посол Росії в Українi Михайло Зурабов.

Першим пунктом вiзиту Януковича до Росiї є переговори з російським колегою Дмитром Медведєвим.

Потiм, як очiкується, Янукович покладе вiнки до Вiчного вогню бiля Могили невiдомого солдата в Олександрiвському саду, а також, можливо, вiдвiдає пам’ятник Тарасу Шевченку. Як очiкується, вiзит завершиться зустрiччю з прем’єром Росії Володимиром Путіним.

Посол України в Росії Костянтин Грищенко заявив, що чекає від візиту виведення українсько-російських відносин на якісно новий рівень у зв’язку з відновленням повноцінного політичного діалогу.

«Візит пропрацьовано до найменших дрібниць, і є всі підстави розраховувати, що він буде успішним і послужить добрим стимулом для українсько-російських відносин у всіх сферах», – сказав дипломат.

Напередодні поїздки новий глава Української держави висловив сподівання, що його вiзит до Росії сприятиме радикальному полiпшенню вiдносин мiж Києвом та Москвою. За його словами, візит до Москви буде «крутим поворотом відносин у кращий бік». Він пообіцяв також, що у білокам’яній обов’язково порушить питання газових угод.

Першу закордонну поїздку Віктор Янукович на посту глави держави здійснив у понеділок до Брюсселя. У рамках свого першого офіційного візиту до Брюсселя Президент Віктор Янукович провів зустрічі з президентом Європейської ради Германом Ван Ромпеєм, президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу, президентом Європейського парламенту Єжи Бузеком, верховним представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Катрін Аштон.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG