Доступність посилання

ТОП новини

Роз’єднана опозиція – подарунок владі? Капітальний ремонт чи латання ям - що очікує українські дороги? (Огляд преси)


Київ – Чвари в опозиційному таборі демократів і з’ясування – хто ж таки найголовніший опозиціонер країни - чудовий подарунок для Партії регіонів. І вони, як стверджує газета «День», охоче його прийняли. «Регіонали» обрали тактику: ви собі гризіться, а караван іде... Видання пише, що політики, котрі опинилися нині в опозиції, вперто не бажають вчитися на своїх помилках. За великим рахунком, їхня неспроможність, а то й не бажання об’єднуватися і привела Віктора Януковича до перемоги. Але, попри це, вони знову йдуть різними колонами. Про те, чи зможе така опозиція впливати на владу розмірковується в статті «Мистецтво програвати».

Понад 70 відсотків автошляхів України потребують капітального ремонту. Як пише газета «Голос України», цьогоріч очікуються найбільші обсяги руйнування та деформації дорожнього покриття – до 48 відсотків від загальної протяжності. Тому найефективніше було б провести капітальний ремонт. Однак, оскільки його вартість обчислюється кругленькою сумою в майже 500 тисяч євро на один кілометр, найімовірніше, вкотре обійдеться латанням ям, яке коштує значно дешевше – 200 гривень за метр квадратний.

Завтра виповнюється 49-річниця однієї з найбільших київських трагедій – Куренівської. Тоді лавина з води, глини та піску об’ємом більше ніж 600 тис. куб. м зі швидкістю п’ять метрів на секунду накотилась на цілий мікрорайон з боку Бабиного Яру. Причиною трагедії, як стверджує газета «Нова», стала недолугість столичних інженерів та чиновників. Спогади очевидців – в матеріалі «Стояв трамвай – і раптом його не стало».

У підніжжя «славнозвісної» Лисої гори в Києві, яке вважається найбільш містичним місцем в столиці, за кілька років постане житлово-торговельний комплекс. Як наголошують експерти газети «Вечірній Київ», будувати біля Лисої гори не варто, оскільки там геопатогенна зона. Крім того, забудова пагорбів Києва плюндрує культурний ландшафт старого міста і суперечить прийнятим у цивілізованому світі принципам містобудування. Про наслідки будівництва з вуст науковців та езотериків видання пропонує у статті «Лиса гора стане кошлатою».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG