Доступність посилання

ТОП новини

З села Золочівської громади евакуювали всі сім’ї з дітьми – голова області


Голова області раніше анонсував примусову евакуацію сімей із дітьми з Харківського, Богодухівського та Ізюмського районів
Голова області раніше анонсував примусову евакуацію сімей із дітьми з Харківського, Богодухівського та Ізюмського районів

У селі Івашки Золочівської громади Богодухівського району Харківщини завершили примусову евакуацію родин із дітьми, заявив голова області Олег Синєгубов 24 квітня.

«Дев’ять сімей, у яких виховуються 15 неповнолітніх, за попередньою домовленістю розмістять у межах Харківської області. Також евакуйованим нададуть матеріальну підтримку», – повідомив він.

Синєгубов подякував волонтерам, Товариству Червоного хреста України, працівникам місцевого самоврядування та поліції за участь у евакуації.

Він додав, що вивезення цивільних з інших визначених населених пунктах триває.

Читайте також: МВС: інформація про евакуацію з Харкова є фейком

Рада оборони Харківської області ухвалила рішення примусово евакуювати родини з дітьми у 47 населених пунктах трьох районів області. Голова області уточнив, що йдеться про близькі до кордону з РФ населені пункти Харківського, Богодухівського та Ізюмського районів. За його даними, там проживали 182 дитини.

Синєгубов зазначив, що це рішення не стосується Харкова. Він додав, що маршрути для евакуації вже визначені, також наявні місця тимчасового проживання людей.

Останнім часом російські війська посилили свої атаки Харкова. Як заявив днями міський голова Ігор Терехов, російські війська найчастіше обстрілюють Харків з С-300 з Бєлгородської області Росії – ці снаряди за 40 секунд долітають до міста, проте все частіше застосовують і «Шахеди». Однак, як каже мер, підстав для евакуації з Харкова наразі немає.

Форум

XS
SM
MD
LG